Over mij

Mijn naam is Elles Smit, tof dat je op mijn website bent!

Over mij

Mijn naam is Elles Smit, tof dat je op mijn website bent!

De teugels in handen nemen

Herken jij dit?

Ik ben Systemisch Paardencoach en ben er voor de 30+ vrouwen die vast lopen, door systemische aspecten, scheiding, angst, depressie, burn-out, trauma of voelen dat er meer is dan de dagelijkse ‘sleur’ waar ze nu in zitten.

Ben je altijd maar druk met het gezinsleven? Wil je altijd een ander het naar het zin maken? Cijfer je jezelf compleet weg? Vindt je het moeilijk om nee te zeggen? Ben je prikkelbaar en heb je weinig energie? Dit WAS voor mij heel herkenbaar totdat er in 2018 een persoonlijke interventie plaatvond, en ik me af ging vragen of dit de bedoeling van het leven was.
Ik ben op onderzoek gegaan, en ik ben echt een ander mens geworden, of eigenlijk ben ik gewoon mezelf geworden, en dat is het grootste cadeau wat je aan jezelf kunt geven.

Persoonlijke ontwikkeling

De laatste jaren ben ik onwijs veel bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling. Ik heb de televisie het raam uit gegooid, ben van de bank afgekomen en ben met mezelf aan de slag gegaan. Ik heb diverse opleidingen en cursussen gevolgd. Ondertussen ben ik gecertificeerd Systemisch Paardencoach. Ook ben ik een groot liefhebber van boeken lezen. Daarnaast heb ik meerdere Choco Bliss ceremonies gedaan, diverse seminars en online trainingen gevolgd, familieopstellingen gedaan, en heb ik mezelf helemaal suf gemediteerd.

Wat levert mij dit op?

Ik word elke dag wakker met zin in de dag. Ik doe wat ik leuk vind én waar ik ook nog eens ontzettend blij van wordt. Mijn leven is in balans met al het mooie en minder mooie wat daarbij hoort. Ook durf ik nee te zeggen. Ik barst van de energie en ben een hele leuke actieve moeder.

Believe in yourself and know that everything is possible.

Besmet met het paardenvirus

Ik ben opgeroeid in Wervershoof. Toen ik 6 jaar oud was kreeg ik van mijn ouders mijn eerste pony. Mijn vader had samen met mijn oom een melkveebedrijf waar ze rond 2008 mee stopten. Al gauw kwamen er meer paarden op het erf. Zo ontstond Fok- en Pensionstal Smit. Een kleinschalig bedrijf met ongeveer 15 dressuurpaarden. Wij fokken gemiddeld 2 veulens per jaar die ik als 3-jarige zadelmak maak en doorrijd. En helaas als je fokt, moet er soms ook wat verkocht worden. Ik heb zelf 2 sportpaarden waar ik wedstrijden mee rijd. Ook vind ik het heerlijk om lekker met vriendinnen naar het bos of strand te gaan.

Mijn missie

Het is voor mij echt fantastisch om alle kwaliteiten die ik de afgelopen jaren ontwikkeld heb samen te voegen in 1 mooi bedrijf, genaamd: Elles Smit Paarden Coaching & Training. Het is mijn missie om vrouwen te helpen de beste versie van zichzelf te worden, en hoe tof is het dat ik dat nu kan combineren met mijn passie voor paarden!

Hoe het begon

Wil jij weten wat er echt bij jou speelt?