Wat is paarden coaching?

Paardencoaching is het coachen van mensen, met behulp van een paard.

Wat is paardencoaching?

Paardencoaching is het coachen van mensen, met behulp van een paard.

Waarom met paarden?

Paarden zijn van nature kuddedieren en vluchtdieren, ze zijn altijd bezig om hun omgeving te scannen op mogelijk gevaar. Ze leven op het alfaniveau en zijn altijd in het hier en nu. Paarden hebben geen agenda. Ze denken niet: “Morgen moet ik naar de kapper” of “Volgende week moet ik naar de tandarts”. Ze kunnen geen ontkoppeling maken tussen hoofd en lichaam. Het bijzondere is dat paarden geen onderscheid maken tussen mens en dier, dus op het moment dat je een persoon uitnodigt om bij een paard te gaan staan ziet het paard dit als kuddegenoot en gaat het paard de persoon scannen omdat hij wil weten of de persoon gezond is, want als er gevaar dreigt moeten ze kunnen vluchten.

"What doesn't kill you makes you stronger."

Hoe paarden reageren

 Paarden reageren op de spanning die wij als mensen bij ons dragen, alle emoties en ervaringen die wij opgeslagen hebben in ons lichaam, die wij niet verwerkt hebben merken paarden op. Dit kunnen ze op drie manieren doen, de eerste manier is de persoon spiegelen. Het paard gaat gedrag vertonen, wat mogelijk betrekking op jou heeft. De tweede manier is de persoon helpen. Dit doen ze door bescherming te bieden op het moment dat het paard spanning(en) bij een persoon aanvoelt. Als ze spanning voelen willen ze dat dit ontspannen wordt. Ze nemen spanning van de persoon over en geven zuivere energie terug. Dit doen ze uit eigen belang, want als de kuddegenoot gezond is, is de kans op overleven groter.

"Old ways won’t open new doors"

Zuivere feedback

De derde manier waarop paarden kunnen reageren, is op jouw systeem en op jouw familie achtergrond. Behalve de mensen spelen ook situaties een rol, die impact op jou hebben gehad of nog steeds hebben. Paarden oordelen niet. Ze kijken niet naar wat er aan de buitenkant zichtbaar is. Het maakt ze niet uit of je mooie kleding draagt of in een dure auto rijdt. Paarden kijken naar wie je echt bent. En daarom is paardencoaching ook zo effectief! Het paard reageert direct op de spanning die mensen bij zich dragen, het is onmogelijk om een masker op te zetten en een paard voor de gek te houden. Paardenkracht is heel bijzonder.

Wil jij weten wat er echt bij jou speelt?